Torta de almendra y naranja sanguina (amandelcake met bloedsinaasappel)

image_printprintfriendly version

Torta de almendra y naranja sanguina (amandelcake met bloedsinaasappel)

Nog even profiteren van het bloedsinaasappel seizoen met deze fijne amandelcake met bloedsinaasappel en een bloedsinaasappel siroop. Deze cake heb ik nu twee keer gemaakt en ik kan mijn dochter er geen groter plezier mee doen. Een blijvertje en als het seizoen voorbij is, gaan we de gewone sinaasappelen hiervoor gebruiken. Net zo lekker!

Torta de almendra y naranja sanguina

Torta de almendra y naranja sanguina

3 á 4 bloedsinaasappels + rasp van 1 bloedsinaasappel
6 eieren, eiwit en eigeel gesplitst
200 gram fijne tafelsuiker + 1 eetlepel
300 gram amandelmeel
60 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel oranjebloesemwater
roomboter om in te vetten

Torta de almendra y naranja sanguina

voor de siroop:
sap van 2 bloedsinaasappelen +rasp van 1 bloedsinaasappel
1 kaneelstokje
150 gram suiker

Verwarm de oven op 170 graden.
Rasp de schil van 1 van de bloedsinaasappelen. Schil de sinaasappelen en snij ze in dunne plakken. Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier. Vet in met wat boter en bestrooi met 1 eetlepel tafelsuiker. Verdeel de sinaasappelplakjes over de bodem.
Klop met behulp van een garde of keukenmachine de eiwitten in een brandschone kom tot fijne pieken. Voeg hieraan de helft van de suiker toe en klop nog een minuut door.

Torta de almendra y naranja sanguina

Meng in een andere schaal het eigeel met de andere helft van de suiker, klop dit tot een lichtgele en luchtig geheel. Roer de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor en vouw de eiwitten er voorzichtig doorheen. Vouw daarna de gezeefde bloem, bakpoeder en amandelmeel erdoor.
Verdeel dit over de schijfjes sinaasappel en zet 45 minuten in de oven tot de cake gaar is. Gebruik een satéprikker om dat te bepalen, als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar.

Maak terwijl de cake in de oven staat de siroop door alle ingrediënten in een pannetje te verhitten en dit 10 minuten op een laag vuur in te laten koken tot een dikke siroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder het kaneelstokje.

Torta de almendra y naranja sanguina

Haal de cake uit de oven, leg een rek op de cake, draai hem met behulp van het rek om. Verwijder voorzichtig het eventueel meegekomen bakpapier en laat de cake op het rek op een bord afkoelen. Prik voorzichtig wat gaatjes in de cake en schenk de sinaasappelsiroop over de cake.

Tip: maak eventueel een dubbele hoeveelheid siroop zodat iedereen nog wat extra over zijn cake kan schenken.

9 Comments

  1. Anke maart 5, 2014 at 17:29

    Ik had je berichtje gelezen en toen ik daarnet in de winkel kwam heb ik ineens een netje bloedsinaasappelen meegenomen. Lijkt me ideaal met dit zonnige weer om eens te maken

  2. Anke maart 9, 2014 at 07:27

    Mijn vriend vindt het heel lekker, zelf ben ik nog niet overtuigd. Heb alleen nog maar geproefd zonder de siroop. Dat maakt misschien het veschil nog.

  3. Cindy april 2, 2014 at 16:05

    Hallo, voor een Spaans diner dit weekend wil ik dit als dessert maken. Wat voor vorm heb je gebruikt. Een rechthoekig blik van 24 cm bij .. cm? Dank voor je reactie.

  4. Pingback: Torta de almendra y naranja sanguina | Candy in Wonderland

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »