Tarta de paraquayas con lavanda (wilde perzikentaart met lavendel)

image_printprintfriendly version

Tarta de paraquayas con lavanda (wilde perzikentaart met lavendel)

Ik heb altijd moeite als de zomer overgaat in de herfst. Dat we langzaam naar koudere dagen gaan en weer jassen en truien uit de kast moeten halen. Ik wil geen afscheid van de zomer nemen. Niet van het warme en zonnige weer maar ook niet van al dat heerlijke zomerse fruit. Zoals deze perziken. Hier in Nederland heten ze wilde perziken maar in Spanje staan ze bekend als paraguayas. Je kunt ze uiteraard vervangen voor gewone perziken, net zo lekker in deze zomerse taart. En nu hopen dat we een lange Indian Summer krijgen. Daar word ik in ieder geval heel blij van…..

Tarta de paraquayas con lavanda (wilde perzikentaart met lavendel)

Tarta de paraquayas con lavanda

1 pak bladerdeeg
3 perziken, gewassen en gedroogd
3 eetlepels mascarpone
1 theelepel blaadjes citroentijm
1 theelepel lavendelbloemen
poedersuiker (optioneel)
eigeel van 1 ei, los geklopt
sap van een halve citroen

Tarta de paraquayas con lavanda (wilde perzikentaart met lavendel)

Verwarm de oven op 210 graden.
Rol het bladerdeeg uit en snij met behulp van een mal een grote cirkel eruit met een diameter van 22-24 cm.
Besmeer met mascarpone waarbij je ongeveer 5 cm uit de rand blijft.
Bestrooi de mascarpone met de tijm en de helft van de lavendelbloemen.
Snij plakjes uit de perzik en leg deze dakpansgewijs in een cirkel op de mascarpone. Besprenkel met citroensap.
Duw de randen naar binnen en bestrijk ze met het eigeel.
Bak 25 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en bestrooi met de rest van de lavendel en eventueel poedersuiker.

Tarta de paraquayas con lavanda (wilde perzikentaart met lavendel)

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »