Pollo al horno con verduras y chorizo (kip uit de oven met groenten en chorizo)

Pollo al horno con verduras y chorizo (kip uit de oven met groenten en chorizo)

Een fijne ovenschotel. Wie houd daar niet van. En het weer leent zich daar heel goed voor nu. Alles in een schaal en dan hup de oven in en op een lage temperatuur langzaam garen. Af en toe bedruipen en na 2 uur kun je aan tafel. Prachtig malse kip krijg je door de langzame bereiding. En je huis ruikt heerlijk.
Braad de kip eerst met zijn tere vlees, de borstzijde, naar beneden zodat hij langzaam gaar wordt in de sappen die vrijkomen van de groenten. Daarna omdraaien en bruin laten worden.
Voor de foto heb ik dit gerecht gemaakt met 2 poussins, dat kan ook.

Pollo al horno con verduras y chorizo (kip uit de oven met groenten en chorizo)

Pollo al horno con verduras y chorizo (voor 4 personen)

2 biologische kippen
250 gram chorizo, in dikke plakken gesneden
2 venkelknollen, in plakken gesneden
2 rode paprika’s, in grove stukken gesneden
2 uien, in plakken gesneden
150 gram cherry tomaatjes
2 knoflookbollen, gehalveerd
tak rozemarijn
olijfolie
peper en zout

Pollo al horno con verduras y chorizo (kip uit de oven met groenten en chorizo)

Verwarm de oven op 170 graden.
Leg alle groenten in een ovenschaal. Leg hier de kippen met de borstkant naar beneden bovenop. Schenk er olijfolie overheen en bestrooi met zout en flink wat peper.
Zet de schaal 2 uur in de oven waarbij je regelmatig de kip bedruipt met de sappen die vrijkomen. Draai de kip halverwege om.
Serveer met brood om in de sappen te dopen.

Pollo al horno con verduras y chorizo (kip uit de oven met groenten en chorizo)