Tomatitos al horno en conserva (geroosterde tomaatjes op olie)

image_printprintfriendly version

Als het tomatenseizoen nog lang niet in zicht is, zijn er altijd wel ergens van die kleine smakelijke tomaatjes die je nog lekkerder maakt door ze in de oven te roosteren. Moeilijk is het absoluut niet en op een druilerige zondag is het voor mij als een pleister op een sombere ziel.

Ik vind het heerlijk om dingen in de oven te bereiden als het regent en onaangenaam buiten is. Je huis ruikt heerlijk en met het roosteren van tomaatjes herbeleef je een beetje de zomer. Zeker als je de zoete smaak, die door het roosteren van de tomaten vrijkomt, daarna proeft.

Gebruik ze in een salade of als garnering bij een hoofdgerecht. Of gewoon op een stukje geroosterd brood met een scheutje goede olijfolie. En wat je overhoud zet je op wat olie voor een andere keer. Daar wordt ik blij van.

Tomatitos al horno en conserva (geroosterde tomaatjes op olie)

Tomatitos al horno en conserva

400 gram kleine tomaten (cherry of tasty toms)
peper en zout
1 theelepel suiker
2 knoflooktenen, geplet
theelepel gedroogde tijm
3-4 eetlepels olijfolie voor het roosteren
extra virgen olijfolie om pot te vullen en tomaten onder te zetten

Voor de geroosterde tomaatjes: Verwarm de oven op 150 graden. Halveer de tomaatjes en leg met de bolle kant naar beneden in een grote ovenschaal, bestrooi met de suiker, tijm en peper en zout.
Besprenkel met 3 a 4 eetlepels olijfolie. Leg de geplette knoflookteen ertussen.
Zet 1,5 tot 2,5 uur in de oven en haal de knoflookteen eruit.
Laat afkoelen, hevel over naar een steriele pot en schenk er net zoveel olijfolie bij dat de tomaatjes onderstaan.

Tomatitos al horno en conserva (geroosterde tomaatjes op olie)

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »