Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

image_printprintfriendly version

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Ontzettend fijn receptje om restjes gekookte octopus te verwerken. Heerlijk bij de borrel of met wat gemengde sla als voorgerecht.

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Pulpo con alubias y verduras (voor 4 personen)

blik gekookte witte bonen (400 gram)
250 gram gekookte octopus
1/2 rode ui, fijngesnipperd
1/2 groene paprika, heel fijn gesneden
1 kleine wortel, fijngesneden
1/2 kleine prei, fijngesneden
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry azijn
zout en peper
gemengde salade

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
Snij de octopus in fijne plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en smoor hierin de prei 3 minuten, voeg de wortel eraan toe en bak dit 5 minuten mee. Doe de octopus erbij, overgiet met de azijn en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Meng de bonen, de paprika en de ui erdoor en serveer al dan niet op een bergje gemengde salade.

Eventueel nog op smaak brengen met olie en azijn mocht je de smaak nog te vlak vinden.

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »