Ensalada con higos y queso de cabra (salade van vijgen en geitenkaas)

image_printprintfriendly version

Ensalada con higos y queso de cabra, een salade van vijgen en geitenkaas.

Nog even een recept met vijgen in de hoofdrol nu ze nog verkrijgbaar zijn. Ik hoef niet te vertellen dat ik er dol op ben . Zie de al eerder geplaatste recepten op de blog. Dit keer een recept van een lekkere salade met geitenkaas en een bijzondere dressing. Heerlijk!

Ensalada con higos y queso de cabra (salade van vijgen en geitenkaas)

Ensalada con higos y queso de cabra

vijgen, doormidden gesneden of in kwarten als ze groot zijn
gemengde salade met oa rucola
bolletje zachte geitenkaas

dressing:
6 eetlepels olijfolie extra virgen
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel Dijonmosterd
theelepeltje venkelzaad
1 1/2 eetlepel granaatappel melasse (bij Turkse/Marokkaanse winkels te koop)

Ensalada con higos y queso de cabra (salade van vijgen en geitenkaas)

Wrijf venkelzaad fijn in een vijzel.
Klop de mosterd door het citroensap, voeg daar het venkelpoeder bij en schenk al kloppend de olijfolie erbij tot je een mooie emulsie hebt.
Roer daar de granaatappel molasse bij. Hevel over in een potje met een deksel en laat een dagje staan op kamertemperatuur zodat de smaken goed intrekken.
Schudden voor gebruik.

Ensalada con higos y queso de cabra (salade van vijgen en geitenkaas)

 

Leg wat schoongemaakte gemengde sla op het bord. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en leg op de sla. Garneer met de vijgen en besprenkel met de dressing of geef apart.

Ensalada con higos y queso de cabra (salade van vijgen en geitenkaas)

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »