Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

image_printprintfriendly version

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

Ik ben altijd dol op bladerdeeg taartjes. Zeker als ze fruit bevatten. Zo makkelijk als je kant en klaar bladerdeeg gebruik. Er is best wel goed bladerdeeg bij de supermarkt te koop, al dan niet bevroren. Dit keer heb ik een amandel boter mengsel als bodempje voor het fruit gebruikt. Wat ontzettend lekker werd dit. Absoluut een blijvertje en ik zal er nog vaak eentje maken met ander fruit.

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

 

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos

rol bladerdeeg
500 gram abrikozen
2 eetlepels bloemenhoning melvita
blaadjes van 2 takjes tijm
60 gram roomboter op kamertemperatuur
60 gram suiker
60 gram amandelmeel
1 geklutst ei en een beetje eigeel
handjevol pistachenootjes, fijngehakt

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

Maak de amandelboter crème door de suiker en roomboter tot een smeuïg geheel te kloppen met een mixer. Roer het amandelmeel erdoor en beetje voor beetje het geklutst ei. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
Verhit de bloemenhoning met de tijm, breng aan de kook en zet het vuur uit. Laat staan tot gebruik.

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

Was en droog de abrikozen, snij doormidden en verwijder de pit.
Verwarm de oven op 220 graden.

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

Laat bladerdeeg ontdooien als je diepvries gebruikt en maak er een rechthoekige lap van. Prik er met een vork gaatjes in.
Besmeer het bladerdeeg met een dun laagje van de amandelboter crème. Laat ongeveer 3cm aan de randen vrij. Leg de gesneden kant van de abrikozen in de crème. Druk de open randen naar de abrikozen toe, zodat je een opstaande randje hebt. Besmeer met wat eigeel.
Kwast de abrikozen met de honing/tijm en bestrooi met de pistachenootjes.
Zet 15 tot 20 minuten in de oven tot de randen mooi bruin zijn geworden en het bladerdeeg knapperig.
Laat afkoelen op een rooster en serveer.

 

Tarta de albaricoces, tomillo y pistachos (taart van abrikozen, tijm en pistache)

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »