Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

image_printprintfriendly version

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

Na een bezoekje afgelopen week aan Madrid waar het leven zeer goed en warm was, kwamen mijn dochter en ik terug in de regen en kou. Ik word daar niet echt vrolijk van om eerlijk te zijn. Dan krijg ik zin in wat je noemt comfortfood. Zoals dit hartverwarmende eenpansgerecht. Je schuift het in de oven en kunt na 45 minuten aan tafel. Lekker makkelijk en een smakelijke combi.

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

Pollo al horno con chorizo y alubias (voor 2 personen)

4 biologische kip karbonaatjes met vel
1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
stukje chorizo van 100/150 gram in plakjes gesneden
1 grote rode ui, in plakken gesneden
gerookte paprikapoeder
2 eetlepels pijnboompitjes
tijm
100 ml cider
peper en zout

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

Verwarm de oven tot 200 graden.
Vet een ovenschaal in en leg de uien in een laagje over de bodem.

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)1h

Bestrooi de kip karbonaatjes met peper, zout en paprikapoeder en leg op de uien. Giet de cider erbij en zet 30 minuten in de oven.
Haal de kip uit de oven en voeg bonen, tijm, chorizo en pijnboompitjes toe en zet weer 15 minuten in de oven tot de kip bruin en gaar is.
Serveer met wat extra tijm.

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

10 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »