Ensalada de pimientos al jerez (paprikasalade met een sherry dressing)

Ensalada de pimientos al jerez (paprikasalade met een sherry dressing).

Dit is een geweldig lekkere salade en zo vreselijk simpel te maken. Ik heb in dit recept geroosterde paprika’s uit pot gebruikt, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf roosteren.

Ensalada de pimientos al jerez (paprikasalade met een sherry dressing)

Een goede salade valt of staat uiteraard bij het gebruik van goede en superverse ingrediƫnten. Ga vooral op zoek naar smakelijke en lekkere ansjovis die je kunt vinden in de meeste goede delicatessen zaken of speciaalzaken. Niet goedkoop, maar absoluut smakelijker dan de ansjovis die je in blikjes kunt kopen van bekende merken uit de supermarkt.

Ensalada de pimientos al jerez (paprikasalade met een sherry dressing)

Ensalada de pimientos al jerez (voor 2 personen)

250 gram geroosterde paprika’s (uit een pot)
1 knoflookteen
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
klein blikje ansjovis op olie, uitgelekt
100 ml Pedro Ximenez sherry
peterselie, fijngesneden
olijfolie extra virgen
zout

Ensalada de pimientos al jerez (paprikasalade met een sherry dressing)

Verwarm de sherry en laat voor de helft inkoken inkoken tot je ongeveer vier eetlepels overhoud. Voeg snufje zout toe en klop met een garde 6 tot 8 eetlepels olijfolie (naar smaak) erdoor voor een mooie zoete saus.
Snij de knoflook in fijne plakjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak ze lichtbruin, haal uit de pan en zet apart. Bak in de zelfde olie de ui, op een laag vuur, een paar minuten tot hij zacht geworden is. Voeg hieraan de kappertjes toe en bak een minuut mee. Dan de paprikareepjes erbij en bak twee minuten mee.
Laat de groenten uitlekken, en hevel over naar een schaal. Leg de ansjovis filets en de olijven erop en besprenkel met de sherry vinaigrette. Bestrooi met de gebakken knoflook en gehakte peterselie.

Ensalada de pimientos al jerez (paprikasalade met een sherry dressing)