Salmonetes a la plancha (gebakken rode mul)

image_printprintfriendly version

Prachtig mooi visje is die rode mul nietwaar? En ook nog eens erg lekker, al vind ik dat van de meeste vis als visliefhebster.
Het onderstaande receptje van salmonetes a la plancha zijn met de mulletjes die ik gebakken heb met wat toevoeging van gerookte paprikapoeder aan de bloem. Samen met gekookte borlotti bonen met knoflook en tijm een erg simpel en smakelijk gerecht.
Iets ingewikkelder maar ook erg lekker is de bereiding met een wat chiquere saus met garnaaltjes. Heel geschikt voor de feestdagen of als je iets te vieren hebt.

Onderstaand alle drie de recepten.

Salmonetes a la plancha (gebakken rode mul)

Salmonetes a la plancha (voor 2 personen)

6 rode mulletjes
beetje bloem
gerookte paprikapoeder
peper en zout
peterselie, fijngesneden

Salmonetes a la plancha (gebakken rode mul)

Maak de mullen schoon of laat ze schoonmaken door je visboer.
Wentel ze door de bloem en bestrooi met gerookte paprikapoeder.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de mul op middelhoge temperatuur aan beide kanten knapperig en gaar.
Bestrooi met peper en zout en peterselie voor je ze serveert.

Borlottibonen met tijm en knoflook

250 gram borlottibonen
2 takjes tijm
knoflookteen

Borlottibonen met tijm en knoflook

Doe alles in een pan, schenk er zoveel water bij dat de bonen goed onderstaan en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten koken tot ze gaar zijn.
Gier af en verwijder tijm en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en schenk er olijfolie overheen.

Salmonete con gambitas y salsa de gambitas (voor 2 personen)

6 rode mulletjes
olijfolie
1 theelepel bloem en nog wat voor het bestrooien van de vis
peper en zout
250 gram pelgarnalen
scheutje vermout
1 theelepel gerookte paprikapoeder
peterselie

Salmonete con gambitas y salsa de gambitas

Pel de garnalen en bewaar de koppen en staarten.
Verhit een pannetje met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin een paar minuten de staarten en koppen van de garnalen.
Bestrooi met de gerookte paprikapoeder en bak dit nog een minuut mee. Blus af met een scheutje vermout. Laat 30 seconde koken. Giet er zoveel water bij dat de garnalen onderstaan.
Laat alles 15 minuten koken. Pureer het geheel. Bekleed een vergiet met een stuk kaasdoek. Zet op een schone pan. Giet hierin de fijngemalen garnalen. Laat uitlekken waarbij je zoveel mogelijk vocht uit de garnalenprut drukt.
Dit kan een dag van te voren gemaakt worden.

Maak de mulletjes schoon. Wentel ze door de bloem en bestrooi met peper en zout.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de mulletjes aan beide kanten knapperig en gaar.
Haal voorzichtig uit de pan, leg ze op een warm bord en dek af met aluminium folie.

Voeg 1 theelepel bloem aan bakvet. Mocht je te weinig bakvet hebben, verhit dan eerst nog een eetlepel olijfolie. Roerbak een minuut de bloem en schenk dan voorzichtig onder voortdurend roeren beetje bij beetje de garnalen bouillon erbij tot je een gladde saus gekregen hebt. Totaal rond de 200 ml. Laat nog een paar minuutjes een beetje inkoken en draai het vuur uit. Voeg op het laatst de garnalen aan de saus toe, zodat ze een beetje doorwarmen en serveer over de visjes. Bestrooi met peterselie.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »