Tarteletas con chocolate, caramelo y frutos secos (taartjes met chocolade, karamel, noten en cranberries)

Tarteletas zijn taartjes. Ik maakte ze van bladerdeeg met een bodempje chocolade met daarboven karamel met geroosterde noten en cranberries. Ontiegelijk lekker! Alleen heb ik ze achteraf iets te groot gemaakt, want het is best een hele hap als je vormpjes gebruikt van 10 cm. Maar ik neem aan dat er genoeg mensen zijn die daar geen probleem mee hebben. Ik zelf ben nou eenmaal niet echt een zoetekauw.

Ben je zelf een bakker dan kun je natuurlijk andere taartbodems gebruiken dan wat ik gedaan heb.

Tarteletas con chocolate, caramelo y frutos secos (taartjes met chocolade, karamel, noten en cranberries)

Tarteletas con chocolate y caramelo con frutos secos (voor 6 taartjes met een diameter van 10 cm)

1 rol bladerdeeg
eidooier
80 gram pure chocolade 72%
200 gram roomboter
175 gram lichte basterdsuiker
3 eetlepels agave siroop
175 gram slagroom
1/2-1 theelepel zout
handvol gemengde noten: hazelnoten, amandelen en pijnboompitten geroosterd en grof gehakt
handvol pistache noten, grof gehakt
handvol cranberries

Tarteletas con chocolate, caramelo y frutos secos (taartjes met chocolade, karamel, noten en cranberries)

Meng noten door elkaar en zet apart.
Verwarm oven op 210 graden.
Rol de bladerdeeg uit en bekleed ingevette taartvormpjes van 10 cm met het deeg. Bestrijk de randen met eigeel. Leg er bakpapier op en vul de taartjes met rijst of bonen.
Bak 20-25 minuten blind in de oven tot het deeg gaar is. Laat afkoelen.
Verhit een pan met een bodempje water met daarop een kom. Smelt hierin al roerend 3/4 van de in stukjes gebroken chocolade. Haal van het vuur en roer de overige 1/4 van de chocolade erdoor tot deze gesmolten is.
Lepel 1 eetlepel gesmolten chocolade in elk bladerdeeg bakje en draai het zo rond dat alles bedekt wordt met de chocolade.
Laat opstijven in de koelkast.

Tarteletas con chocolate, caramelo y frutos secos (taartjes met chocolade, karamel, noten en cranberries)
Maak de karamel:
Laat al roerend de roomboter, agave en suiker in een pannetje smelten. Schenk er de slagroom bij en warm nog een aantal minuten door. Laat iets afkoelen en roer de noten en cranberries erdoor.
Lepel de karamel over de bladerdeeg taartjes en laat opstijven in de koelkast.
Haal een half uurtje voor het serveren uit de koelkast.

Tarteletas con chocolate, caramelo y frutos secos (taartjes met chocolade, karamel, noten en cranberries)