Chorizo met boerenspruitjes, palmkool, aardappelen en pijnboompitten
Chorizo met boerenspruitjes, palmkool, aardappelen en pijnboompitten.
Een handjevol van die mooie paars groene boerenspruitjes die er als bloemen uitzien, wat palmkool (of boerenkool), chorizo, aardappelen en wat pijnboompitten vormen samen een ontzettend lekker, smakelijk en vooral simpel gerecht. Eigenlijk is dit een simpel winters roerbak gerecht die zo gemaakt is en zeker lekker met dit koude weer buiten. En van die prachtige kleuren wordt je toch ook helemaal vrolijk van?
Chorizo met boerenspruitjes, palmkool, aardappelen en pijnboompitten (voor 3 personen)
200 gram bak chorizo in plakjes gesneden
100 gram palmkool, in reepjes gesneden
100 gram boeren spruitjes, harde kern verwijderd zodat je de blaadjes hebt
350 gram gekookte aardappelen in schil, in vieren gesneden
handjevol geroosterde pijnboompitten
peper en zout
Bak de chorizo in een droge koekenpan op een zacht vuur 5 minuten uit tot de chorizo zijn olie heeft afgegeven en een beetje bruin wordt.
Voeg de aardappelen toe en bak een aantal minuten mee. Haal uit de pan en zet apart en hou warm.
Zet het vuur hoog en roerbak in hetzelfde vet een aantal minuten de palmkool en de spruitjes. Ze moeten nog een bite hebben.
Meng met de aardappelen en chorizo, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.