Queso de cabra con hierbas aromaticas en aceite (geitenkaas met mediterraanse kruiden op olie)
Queso de cabra con hierbas aromaticas en aceite. Super simpel recept om geitenkaas op olie te maken, in een handomdraai gemaakt en een groot succes als je dit voorschotelt. Mocht je niet echt van de peper zijn en niet van scherp houden, laat dan de chili vlokken achterwege en halveer de witte en zwarte peperkorrel en vul dit aan met rode peperkorrels die niet heet zijn.
Queso de cabra con hierbas aromaticas en aceite
250 gram zachte geitenkaas
blaadjes van 10 takjes tijm, fijngesneden
naaldjes van 1 grote tak rozemarijn, fijngesneden
1 theelepel witte peperkorrels
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel rode peperkorrels
1 theelepel chili vlokken
rasp van een halve citroen
250 ml olijfolie extra virgen
Draai kleine balletjes met een diameter van 2,5 cm van de geitenkaas en leg op een bord.
Wrijf tijmblaadjes, de diverse soorten peper en chili vlokken grof in een vijzel en bestrooi op een bord. Meng met de fijngesneden rozemarijn en citroenrasp.
Neem een steriele pot met een inhoud van 500 ml en schenk er een laagje olijfolie in.
Rol de geitenkaas door het kruidenmengsel en leg in de pot. Herhaal bij alle balletjes.
Schenk zoveel olijfolie erbij dat alles onderstaat en sluit goed af.
Laat minstens 3 dagen marineren voordat je het serveert.
Lekker op een geroosterd stuk brood of door een salade.