Esparagos verdes a la plancha con puré (groene asperges a la plancha en aardappelpuree)

Een keertje geen zin om te koken met vlees of vis? Dan is dit een heel fijn gerecht en echt een aanrader. Esparagos verdes a la plancha con puré zijn gegrilde groene asperges met citroenrasp en citroenzout. Met daarbij een heerlijke aardappel puree die op smaak is gebracht met wat grove mosterd.

Dit is wat mij betreft voor mij comfortfood. Heerlijk in al zijn eenvoud. Hier kun je mij voor wakker maken.

Esparagos verdes a la plancha con puré a la mostaza

Esparagos verdes a la plancha con puré (voor 2 personen)

bos groene asperges
3 eetlepels olijfolie
rasp van 1 citroen
citroenzout (bij Salsamentum te koop)
zwarte peper
500 gram aardappelen
250 ml (warme) melk
1 eetlepel grove mosterd
flinke klont roomboter

Esparagos verdes a la plancha con puré a la mostaza

Schil de aardappelen en zet ze op in ruim kokend water met wat zout. Laat koken tot ze gaar zijn.
Haal de harde onderkant van de asperges door ze te knakken. Spoel ze af en droog ze en leg in een schaal met de olijfolie. Meng met je handen zodat ze allemaal onder de olie zitten.
Verhit een grillpan en leg, zodra deze goed heet is, de asperges in de pan. Grill ze een aantal minuten aan beide kanten op een middelmatig vuur tot ze een beetje zacht zijn. Ik zelf hou van redelijk knapperig.

Esparagos verdes a la plancha con puré a la mostaza

Giet de aardappelen af en haal door een puree knijper. Voeg een goede klont boter erdoor en meng tot hij gesmolten is en opgenomen door de aardappelpuree. Meng de mosterd erdoor en schenk al roerend scheutje voor scheutje de melk er doorheen tot je de gewenste dikte verkregen hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de asperges in een schaal of op de puree. Bestrooi met verse gemalen peper, de citroenrasp en het citroenzout en serveer.