Taartjes met krab en dragon (tartitas de cangrejo con estragón)
Taartjes met krab en dragon (tartitas de cangrejo con estragón)
Superlekker dit en ondanks dat ik totaal geen bakster ben, was het maken en bakken van het deeg best wel goed gelukt.
Aan het recept van korstdeeg heb ik wat mosterdpoeder en gerookte paprikapoeder toegevoegd.
De gebakken deegbakjes verdienen los dan wel geen schoonheidsprijs, maar omdat je er toch een vulling in doet maakt het niet zo veel uit als ze niet perfect zijn. Het gaat per slot van rekening om de smaak toch? En die is prima:)
Je kunt natuurlijk krab uit blik gebruiken hiervoor, wel zo makkelijk. Laat dan wel het krabvlees goed uitlekken voor je de taartjes ermee vult.
Iets meer tijd maar wel veel lekkerder is het gebruik van zelf gekookte krabpoten en daar dan het krabvlees van gebruiken. Ik had 700 gram krabpoten en haalde daar 250 gram krabvlees uit.
Voor de bereiding ervan klik hier.
De taartjes heb ik gedecoreerd met Oost Indische kers omdat ik nu eenmaal dol ben op eetbare bloemen en de peperige smaak van de bloemen en het blad passen perfect bij deze taartjes.
Taartjes met krab en dragon (tartitas de cangrejo con estragón)
(voor 6 taartjes)
korstdeeg:
200 gram bloem
100 gram koude roomboter, in kleine blokjes gesneden
1 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
snuf zout
paar eetlepels koud water
200 gram krabvlees
2 middelgrote eieren
40 gram Parmezaanse kaas
200 ml double cream (jumbo)
blaadjes van 3 takjes dragon, fijngesneden
eetbare bloemen (optioneel)
taartvormpjes met een diameter van 10 cm
Voor het korstdeeg:
Verwarm de oven op 180ºC.
Zeef de bloem samen met mosterdpoeder, paprikapoeder en doe er een snuf zout bij. Meng door elkaar.
Voeg de blokjes roomboter toe en zet je keukenmachine aan en puls tot je een soort van broodkruim hebt gekregen.
Voeg hier 2 eetlepels koud water aan toe, laat weer draaien en voeg net zoveel eetlepels water toe tot er een deegbal ontstaat.
Vorm met je hand een mooie ronde bal, druk deze plat en wikkel het deeg in huishoudfolie. Zet 30 minuten weg in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap en steek er rondjes uit die groter zijn dan de taartvormpjes.
Druk het deeg in de taartvormpjes en laat het teveel aan deeg zitten.
Bak 15 minuten blind (met bakpapier en bonen in de taartjes) in de oven. Haal uit de oven, verwijder bakpapier en bonen en bak nog eens 5 minuten.
Laat afkoelen en snij het overtollige deeg er met een mes vanaf.
Kluts de eieren en voeg hieraan de Parmezaanse kaas, double cream en dragon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en een beetje zout.
Vul de taartjes met het krabvlees.
Schenk het eiermengsel er over en schuif de taartjes weer in de oven (180ºC). Bak 20-25min tot de vulling gaar is en de bovenkant een beetje bruin.
Laat iets afkoelen, decoreer eventueel met Oost Indische kers en serveer lauwwarm.