Revuelto de bacalao

Een combinatie van bacalao, ui en ei. Heel simpel en zo op tafel. Voor het verwerken van de bacalao zie mijn recept van Brandade. Een lekker lunchgerecht met een stukje brood erbij of een simpele salade. Ook heel lekker met een aardappel, die je er rauw en klein gesneden bij doet en laat meebakken met de ui voordat je de bacalao en ei er aan toevoegt.

Revuelto de bacalao (voor 2 personen)

1 klein gesnipperde ui
2 geklutste eieren per persoon
200 gram gare en gekookte bacalao
peper, zout
peterselie
olijfolie

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes tot hij goudbruin wordt. Voeg hieraan de bacalao toe en de geklutste eieren. Roer met een houten lepel de eieren goed door de ui en de bacalao, zoals je een roerei zou bakken. Laat het geheel niet te droog worden. Hevel over naar een bord en bestrooi naar smaak met wat peper en zout. Garneer met wat peterselie. Lekker met toast of wat brood.