Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui
Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui – tarta de tomates de color con queso de cabra y cebolla
Nog even snel een recept op de blog met die geweldige mooie en lekkere gekleurde zomerse tomaten. Een eenvoudige te maken galette van bladerdeeg, geitenkaas en gekarameliseerde ui. Samen met wat tijm en basilicum ontzettend lekker en het staat ook nog eens mooi op tafel. Lekker als tapa of gewoon als hoofdgerecht.
Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui
1 pak bladerdeeg
6 grote gekleurde tomaten, in plakjes gesneden
1 eetlepel zachte geitenkaas
1 eetlepel mascapone
1 theelepel tijm
2 eetlepels amandelmeel
3 witte uien
scheutje witte wijn
rode peperkorrels, grof fijngewreven in een vijzel
1 eetlepel suiker
peper en zout
geraspte parmezaanse kaas
basilicum blaadjes
Verhit een beetje roomboter in een pan en smoor de uien ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. Bestrooi met de suiker en de rode peperkorrels, roer alles om en schenk de wijn erbij. Laat nog 20 minuten zachtjes koken tot je een soort van marmelade hebt. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Verwarm de oven op 200ÂșC.
Rol het bladerdeeg uit en snij de zijkanten eraf zodat je een cirkel hebt.
Meng de mascarpone met de geitenkaas en roer de blaadjes tijm erdoor. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg, waarbij je rondom 2 cm van het deeg vrijlaat.
Bestrooi de laag met het amandelmeel.
Leg hierop een laag gekarameliseerde uien en daarop de plakjes tomaat die elkaar overlappen. Bestrooi de tomaten met wat zout en peper en nog wat tijm.
Vouw de randen naar binnen en besmeer deze nog eventueel met wat van het uienmengsel.
Bestrooi de galette met de parmezaanse kaas naar smaak en zet 20 minuten in de oven.
Laat de galette iets afkoelen, decoreer met de basilicum blaadjes en serveer lauwwarm.