Quesadilla taart

Quesadilla taart – Pastel de quesadillas is een recept voor een hartige taart met Mexciaanse tortillas, aubergines, courgettes, paprika, zwarte bonen en kaas.

We maken een uitstapje naar Mexico met deze hartige taart. Wij zijn hier thuis fan van quesadilla’s. Heerlijk!
Het recept voor deze taart kwam ik tegen in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Fácil. Weer eens wat anders vond ik. Wij aten hem met guacamole en een fijne lik sour cream erbij. Deze quesadilla taart komt zeer zeker vaker bij ons op tafel.

Je kunt het net zo moeilijk of makkelijk maken voor jezelf. Ik vind het nou eenmaal persoonlijk lekkerder als ik de groenten zelf rooster, wat ik in dit recept heb gedaan met de ui, aubergines en courgettes. De tomaatjes heb ik even op de grilplaat mee geroosterd en ze daarna verwerkt in de guacamole.
Maar wil je het voor jezelf heel makkelijk maken kun je ook kant en klaar producten gebruiken.
Albert Heijn verkoopt gegrilde courgettes en paprika en de natuurwinkel verkoopt aubergines op olie. Een blik zwarte bonen openen en je hoeft alleen maar de ui even te bakken of te roosteren.

Op de foto heb ik kleine quesadilla taartjes gemaakt met mini tortilla’s in kleine springvormpjes. Het onderstaande recept is echter voor een grote taart met een diameter van ongeveer 23 cm.

Quesadilla taart

Quesadilla taart

 

pak grote tortilla’s (van ongeveer 23 cm)
1 grote courgette, in plakken gesneden
1 grote aubergine, in plakken gesneden
2 rode paprika’s
2 kleine rode ui, in plakken of kwarten gesneden
1 blik zwarte bonen
250 gram belegen kaas
koriander of peterselie gesneden
beetje olijfolie

Quesadilla taart

Rooster de courgette, aubergine plakken en de ui op een met olie ingesmeerd rooster of grillpan. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Hou de paprika’s boven een brandende pit van het gasfornuis tot hij zwart blakert. Stop ze in een plastic zak en laat 15 minuten liggen. Haal ze uit de zak en en verwijder het vel. Snij ze doormidden en haal de zaadlijnen eruit.
Spoel de bonen af met koud stromend water tot het niet meer schuimt. Laat uitlekken en zet apart.

Quesadilla taart

Verwarm de oven op 180ºC.
Vet een springvorm van 23 cm in met wat olijfolie.
Leg een tortilla in het bakblik en verdeel wat van de groenten erover en daarover heen wat zwarte bonen. Bestrooi met koriander of peterselie en bedek met plakken kaas.
Herhaal dit tot de vulling op is. Eindig met een tortilla als bovenkant.
Schuif 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Haal uit de springvorm, snij eventueel in punten en serveer direct met wat zelfgemaakte guacamole en wat zure room.

Quesadilla taart