Varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg – solomillo de cerdo en hojaldre een feestelijk recept voor varkenshaas met gedroogde vruchten en noten.

Varkenshaas in bladerdeeg met pruimen, abrikozen, rozijnen en pijnboompitten. Klinkt best goed toch, zeker als je weet dat die gedroogde vruchten en noten gekookt zijn in dessertwijn en nog lekkerder zijn qua smaak daardoor.
Hier thuis is dit gerecht goedgekeurd en we hebben ervan genoten. Toch wel fijn dat test koken voor de feestdagen…..

Het recept solomillo de cerdo en hojaldre komt uit Cocina Facil, een van die Spaanse kooktijdschriften die ik altijd meeneem als ik Spanje bezoek. Ik heb er weinig anders mee gedaan dan het recept opvolgen en hem iets langer in de oven gehad in plaats van de 20 minuten die werd aangegeven. Het recept is voor 4 personen.

Varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg

 

2 varkenshaasjes
1 rol bladerdeeg (jumbo)
1 ei
50 gram rozijnen
50 gram gedroogde pruimen, in stukjes gesneden
50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
50 gram pijnboompitten
200 ml dessertwijn
zout en peper
olijfolie

Varkenshaas in bladerdeeg

Bak de varkenshaasjes in wat olijfolie goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen. Bewaar het bakvet.
Kook de rozijnen, pruimen, abrikozen en pijnboompitten 5 minuten in de dessertwijn. Giet af terwijl je het kookvocht opvangt en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 200 ÂșC.
Rol het bladerdeeg uit en maak hem met een deegroller ietsje groter zodat je varkenshaasjes passen. Snij het bladerdeeg doormidden zodat je 2 rechthoeken hebt.

Varkenshaas in bladerdeeg
Leg op ieder stuk een varkenshaasje en bestrooi met de gedroogde vruchten en pijnboompitten. Vouw het bladerdeeg eromheen en zorg dat de naad goed dichtzit. Draai hem om zodat de naad onder zit en bestrijk met geklutst ei.
Bak 30-35 minuten in de oven goudbruin.
Voeg het kookvocht van de zuidvruchten bij het bakvet van de varkenshaasje, en kook voor de helft in. Geef dat als saus er apart bij.

Varkenshaas in bladerdeeg

 

Lekker met een mooie puree.

Varkenshaas in bladerdeeg

 

Ik wens hierbij iedereen een waanzinnige lekkere Kerst en alvast een geweldig mooi culinair 2017!