Rabarber crumble met frambozen
Rabarber crumble met frambozen. Yeahhhh het is weer rabarbertijd! Ik ben er dol op. Zeker de mooie jonge roze kas rabarber die nu te koop is.
Dit keer maakte ik het recept van de ontzettend aardige Susanna van haar prachtige Duitse blog Eat sleep Green.
Ik zag haar foto van deze crumble op Instagram voorbij komen en die zag er zo likkebaarend en lekker uit, zeker omdat ze daarin ook frambozen heeft gebruikt, dat ik hem meteen wilde maken. Wat een pracht combinatie en wat heerlijk dat frambozen ook diepvries te krijgen zijn en perfect voor dit gerecht. Ik heb het originele recept van deze heerlijke rabarber crumble met frambozen iets aangepast naar mijn smaak. Daardoor is hij minder zoet geworden maar je kunt altijd wat extra suiker aan deze crumble toevoegen als je daar wel een liefhebber van bent.
Rabarber crumble met frambozen
500 gram rabarber
150 gram bevroren frambozen
rasp van een sinaasappel
1 eetlepel vanille pasta (bio winkel)
4 eetlepels maple syrup
1 theelepel gemberpoeder
100 gram gemengde noten (hazelnoten, amandelen, pistache, pecan noten en pijnboompitten)
crumble:
75 gram kokosnoot olie
100 gram havermout
100 gram amandelmeel
100 gram rietsuiker
Was en droog de rabarber en snij in gelijke stukjes van ongeveer 3 cm.
Meng de vanille pasta met de maple syrup, gemberpoeder en sinaasappelrasp en schenk dit in een lage ovenschaal.
Hak de noten grof en voeg dit aan de ovenschaal toe samen met de rabarber en de frambozen.
Zet 40 minuten in de oven tot je een mooie bruine korst hebt gekregen. Laat wat afkoelen en decoreer eventueel nog met wat ontdooide of verse frambozen.