Champignon salade
Champignon salade, een recept voor een super eenvoudige maar heerlijke salade met rauwe champignons, eetbare viooltjes en dragon in een simpele vinaigrette.
Dit is een recept die ik jaren geleden regelmatig maakte maar daarna een beetje ben vergeten. Tot ik champignons overhad en geen zin had om weer champignons op toast te maken. Deze champignon salade is super eenvoudig en lekker, eigenlijk haast geen recept, dus waarom niet met jullie delen? Ben je geen liefhebber van dragon gebruik dan wat peterselie.
Wie mij kent en volgt op bijvoorbeeld instagram, weet dat ik dol ben op eetbare bloemen. Helaas heb ik zelf geen tuin, maar een klein geveltuintje, en daar heb ik in hoge bakken verschillende kruiden en eetbare bloemen geplant die ik veel gebruik in mijn gerechten. Het oog wil toch ook wat? Met wat mooie eetbare viooltjes is deze champignon salade een lust voor het oog. En ik heb ook een foto geplaatst zonder de viooltjes dan kun je het verschil kunt zien.
Het onderstaande recept is voor 2 personen.
Champignon salade
paar takjes dragon
sap van een halve citroen
6 eetlepels fruitige olijfolie
verse zwart gemalen peper
zout
eetbare viooltjes
Was de takjes dragon, droog met een theedoek en verwijder de blaadjes van de takjes. Zet apart.
Borstel de champignons goed schoon met een borsteltje. Snij de onderkant van de champignons er een beetje af en snij daarna in dunne plakken. Leg de plakjes champignons in de vinaigrette, meng alles goed door en laat een uurtje staan.
Decoreer voor het serveren met de blaadjes dragon en de eetbare viooltjes.