Gazpacho met kersen

Gazpacho met kersen – gazpacho de cerezas is een super eenvoudig recept voor een verkoelende gazpacho maar dan met toevoeging van kersen.

Ik zag dit wel eens op Spaanse blogs voorbij komen en aangezien het nu kersentijd is werd het wel eens tijd om een recept van gazpacho met kersen uit te proberen.
Normaal ben ik altijd een beetje huiverig om fruit aan hartige gerechten toe te voegen, maar om eerlijk te zijn was dit boven mijn verwachting lekker. De smaak van de zoete kersen past prachtig bij de tomaat en paprika.
Probeer maar eens, want zo moeilijk is het niet te maken. Je hebt er alleen een goede blender voor nodig. En het is weer eens wat anders dan de traditionele versie.
Het onderstaande recept is voor ongeveer 500 ml.

Gazpacho met kersen

Gazpacho met kersen

 

500 gram tomaten
250 gram kersen, ontpit
een halve rode paprika
1 kleine teen knoflook
1 sjalot
2 eetlepels sherry azijn
fruitige olijfolie extra virgen naar smaak
peper en zout
pistachenootjes (optioneel)
Oost-Indische kers blaadjes (optioneel)
eetbare bloemen (optioneel)

Gazpacho met kersen

Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Gooi ze in de blender en pureer tot een fijne massa.
Ontpit de kersen en doe bij de tomaten en pureer de hele boel weer fijn.

Gazpacho met kersen
Snij de paprika, sjalot en knoflook in kleine stukjes, voeg bij de rest samen met de sherry azijn en pureer wederom. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de machine draaien en voeg hier druppelsgewijs olijfolie naar smaak aan toe en laat draaien tot de olijfolie goed opgenomen is. Mocht je de gazpacho te dik vinden kunnen je hem aanlengen met wat water.
Schenk hem eventueel door een zeef als je echt een hele fijne gazpacho wil hebben. Ik ben in het bezit van een high speed blender en die maalt alles zo fijn dat ik hem zo goed en lekker vind.
Decoreer de soep eventueel met wat gehakte pistache nootjes, wat Oost-Indische kers blaadjes (lekker peperig) en wat mooie violen of andere eetbare bloemen. Druppel op het laatst er nog wat lekkere olijfolie overheen met eventueel nog wat extra zwarte peper.

Recept is afkomstig van de blog: de rechupete