Citrus salade

Citrus salade – ensalada de citricos, een recept voor een gezonde salade met diverse citrusvruchten, met een vinaigrette van passievrucht en olijfolie

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en ik hoop dat jullie allemaal geweldige en mooie feestdagen hebben gehad.

Citrus salade

Deze citrus salade stond al eerder op de blog en ook deze had even een update qua fotografie nodig. Het is een geweldig fijne salade vind ik zelf, en net even anders dan de normale salades. Een heel bijzondere en lekkere combinatie van citrusvruchten met een dressing van passievrucht, olijfolie en moscatel azijn. Klinkt goed toch als je van citrusvruchten houd? Deze citrus salade is super gezond, zeker nu na de feestdagen na een overdaad aan eten. We kunnen denk ik wel de nodige vitamientjes gebruiken. Ik wel althans…..

Citrus salade

 

2 rode grapefruits
2 (bloed) sinaasappels
2 limes
2 mandarijnen
2 kumquats (optioneel)
zout
tuinkers
rode peperkorrels
gemalen zwarte peper
2 passievruchten
6 eetlepels olijfolie extra virgen
1 eetlepel moscatel azijn

Citrus salade

Halveer de passievruchten en haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit. Laat het vruchtvlees uitlekken in een zeefje waarbij je het vocht opvangt en de pitjes achterblijven. Maak een vinaigrette door het passievruchten sap te mengen met de olijfolie en moscatel azijn. Klop alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Snij de onder- en de bovenkant van de grapefruits, sinaasappelen, mandarijnen en limes. Snij daarna de schil van boven naar beneden eraf. Of schil iedere citrus met behulp van een scherp mesje. Zorg dat je alle het wit van de schil eraf hebt (die is vrij bitter). Snij daarna de citrusvruchten in dunne en mooie plakken. Was, droog en snij de kumquats in dunne plakjes als je deze gaat gebruiken (niet iedereen is dol op deze citrusvrucht).

Citrus salade
Leg de citrusplakjes op een mooi bord en schenk de vinaigrette erover. Bestrooi de citrus salade met gemalen zwarte peper en decoreer met tuinkers en rode peperkorrels.

Citrus salade