Bladerdeeg taart met frambozen

Bladerdeeg taart met frambozen – een super eenvoudig recept voor een waanzinnig mooie en lekkere taart met frambozen en bloedsinaasappel curd.

Deze taart kwam ik tegen in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Diez. Die zag er zo lekker en mooi uit dat ik dacht, kom ik maak hem voor alle mensen die iets willen maken voor Valentijn.
Eigenwijs als ik ben heb ik er een en ander aan veranderd. In het originele recept stond er als vulling banketbakkersroom. Daar ben ik zelf niet heel dol op en ik had nog van die mooie bloedsinaasappels liggen dus waarom niet een curd maken en die is naar mijn mening veel lekkerder in combinatie met de frambozen?

Bladerdeeg taart met frambozen

Zelf bloedsinaasappel curd is super eenvoudig te maken als je een magnetron hebt.
Zo maak ik het, om eerlijk te zijn, al jaren.
Je hebt binnen no time dan een flinke hoeveelheid die je daarna kunt eten met yoghurt of ijs of over wat fruit. En hij heeft een prachtige mooie kleur ook door de bloedsinaasappel.
En het fijne is dat je de curd een paar dagen van te voren al kunt maken. Ook erg handig want de bladerdeeg taart zelf heb je zo gemaakt en dan heeft hij genoeg tijd om af te koelen en op te stijven
Het recept voor de curd heb ik apart eronder geplaatst.

Dus hieronder voor alle liefhebbers van Valentijn, het recept van mijn bladerdeeg taart met frambozen en bloedsinaasappel curd in de vorm van een hart.

Bladerdeeg taart met frambozen

 

rol bladerdeeg
250 gram frambozen
bloedsinaasappel curd (zie recept hieronder)
poedersuiker

Bladerdeeg taart met frambozen

Verwarm de oven op 220ºC
Maak eerst de bloedsinaasappel curd zodat hij ruim de tijd heeft af te koelen en in te dikken.
Rol het bladerdeeg uit en snij er een hart uit. Ik heb er een soort mal voor gebruikt met een diameter van 18,5 x 6 cm.
Haal het overgebleven bladerdeeg weg en prik het hart enkele keren met een vork in.
Leg een vel bakpapier op het hart en daarop een bakplaatje en zet 15 minuten in de oven. Mocht je hem niet plat willen hebben zoals de mijne, laat het bakplaatje dan weg. Dan bolt hij wat meer op.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bladerdeeg taart met frambozen

Besmeer het bladerdeeg hart met een laag bloedsinaasappel curd en leg in het midden een framboos en werk eromheen tot je het hele hart gevuld hebt.
Bestrooi de bladerdeeg taart met frambozen met een laag poedersuiker naar smaak als je wil, en geef hem aan je lief of eet hem lekker zelf op 🙂

Bladerdeeg taart met frambozen

Bloedsinaasappel curd

 

200 gram fijne tafelsuiker
3 grote eieren
125 gram roomboter, gesmolten
150 ml bloedsinaasappels
50 ml citroensap
citroenrasp van 2 biologische citroenen

Bladerdeeg taart met frambozen

Klop in een diepe kom, die geschikt is voor de magnetron, de eieren en de suiker tot een lichtgele massa.
Voeg hieraan het bloedsinaasappel sap, citroensap, citroenrasp en de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar met een mixer.
Zet de schaal in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut op vol vermogen (mijne gaat niet hoger dan 800W).

Bladerdeeg taart met frambozen
Haal de kom eruit en klop opnieuw alles heel goed om. Plaats opnieuw in de magnetron, zet weer 1 minuut op vol vermogen en roer daarna alles weer goed door elkaar.
Herhaal dit tot je bloedsinaasappel de gewenste dikte heeft. Reken ongeveer tussen de 3 tot 6 minuten in de magnetron. Je zult zien dat je in het begin heel veel schuim hebt, dat trekt op een gegeven moment weg en dan wordt het lobbig. Hij dikt nog in bij het afkoelen.
Hevel over naar luchtdichte potten en bewaar in de koelkast. De curd blijft een aantal weken goed.

Bladerdeeg taart met frambozen