Bloedsinaasappel crème uit de magnetron

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron – een makkelijke methode om in een handomdraai een heerlijke bloedsinaasappel crème te maken.

Hoe fijn is het dat er nog een paar weekjes bloedsinaasappels te krijgen zijn. Want dan is het seizoen weer afgelopen en moeten we een jaartje wachten. De lekkerste vind ik zelf de Moro sinaasappels die ik haal op de Noordermarkt. Maar in elke biologische winkel zijn ze te vinden momenteel.

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron

Heerlijk uitgeperst of in salades maar ook ontzettend fijn om er een bloedsinaasappel crème van te maken. Met een beetje yoghurt maak je er een lekker ontbijtje van. Of wat ik gedaan heb, er mooie kleine uitnodigende taartjes van te maken door bladerdeeg bakjes te vullen met de crème en ze te decoreren met wat vers fruit en munt.

Deze crème is super makkelijk te maken en in een handomdraai gemaakt als je een magnetron hebt. Probeer het maar eens.

Het recept is geschikt voor ongeveer 500 ml.

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron

 

200 gram suiker
3 grote eieren
125 gram roomboter, gesmolten
150 ml bloedsinaasappel sap (ongeveer 4 kleine moro bloedsinaasappelen)
50 ml citroensap (ongeveer 1 à 2 grote citroenen)
rasp van 2 biologische citroenen of 1 bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron

Klop in een diepe kom die geschikt is voor de magnetron de eieren en de suiker tot een lichtgele massa.
Voeg hieraan het bloedsinaasappel sap, citroensap, citroen of bloedsinaasappel rasp en de gesmolten boter en meng alles goed door elkaar met een mixer.

Zet de kom in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut op vol vermogen (mijne gaat niet hoger dan 800W). Haal de kom eruit en roer alles opnieuw heel goed om.
Plaats opnieuw in de magnetron, zet weer 1 minuut op vol vermogen en roer daarna alles weer goed door elkaar. Herhaal dit tot je crème de gewenste dikte heeft. Reken ongeveer tussen de 3 tot 5 minuten in de magnetron.
Je zult zien dat je in het begin heel veel schuim hebt, dat trekt op een gegeven moment weg en dan wordt het lobbig. Hij dikt nog in bij het afkoelen.
Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur en hevel over naar luchtdichte potten. Bewaar de bloedsinaasappelcrème in de koelkast. Blijft een aantal weken goed.

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron

Voor de taartjes:

kleine bladerdeeg bakjes (Jumbo)
bloedsinaasappel crème
vers fruit zoals frambozen, bramen en blauwe bessen
verse munt

Vul de bakjes met bloedsinaasappel crème en decoreer met het verse fruit. Steek een blaadje munt in elk bakje en serveer.

Bloedsinaasappel crème uit de magnetron