Jaranda en guindilla’s met garbanzos
In het kader wat kun je meer doen met ñoras, pimientos choriceros, jaranda en guindilla hierbij een recept voor een dip met kikkererwten. Het is een pittige dip geworden mag ik wel zeggen. Een combinatie van kikkererwten met de gerookte jaranda pimientos en guindilla, geweekt en waarvan de pulp is uitgeschraapt.
Dip van jaranda, guindilla en kikkererwten (voor 4 personen)
1 blik kikkererwten
2 knoflooktenen
2 guindilla pepers
2 gerookte jaranda
rasp van 1 citroen en het sap ervan
water of cognac
olijfolie
1 theelepel karwijzaad
peper en zout naar smaak
Week de pepers een half uur in wat water of cognac. Halveer ze en haal de zaden eruit en schraap met een lepeltje de pulp eruit.
Spoel de kikkererwten goed af met koud water tot er geen schuim meer ontstaat.
Pureer de kikkererwten samen met de pulp en een beetje van het weekvocht, wat olijfolie, de citroenrasp en -sap, de knoflooktenen en het karwijzaad in een keukenmachine tot je een glad mengsel krijgt.
Zet dit mengsel een uurtje in de koelkast en garneer met nog wat karwijzaad. Serveer naar keuze met wat brood of toast.