Salade met barbarakruid

Salade met barbarakruid – simpel recept om een salade te maken in combinatie met barbarakruid die een heerlijke smaak heeft van tuinkers.

Ik ben dol op eetbare bloemen of onkruid zoals jullie ondertussen wel doorhebben. Dus af en toe wat meer informatie erover op de blog vond ik wel een leuk idee om dat met jullie te delen. Niet omdat het leuk staat in een gerecht maar ook omdat ze waardevolle vitamines bevatten naast dat ze erg smakelijk zijn. En bovendien gratis te vinden in de natuur.

Dit keer maakte ik een salade met barbarakruid of wel winterkers genoemd. Je vind dit snelgroeiend kruid in het vroege voorjaar (vanaf half april) langs wegen en rivieren in ons land. Niet dat ik het daar vandaan gehaald heb. Deze vond en kocht ik op de biologische boerenmarkt op de Noordermarkt in Amsterdam.

De smaak ervan is heerlijk pittig zoals tuinkers en misstaat niet in een salade zoals deze die ik onlangs maakte. Barbarakruid zit bovendien boordevol Vitaminen vooral Vit. C, B1, B2 en mineralen. Bron:  Vers van Cees

Salade met barbarakruid

Het onderstaand recept is geschikt voor 2 personen.

Salade met barbarakruid

 

200 gram gemengde salade (rucola, eikenblad sla, molsla)
barbarakruid
kappertjes op zuur
handje pijnboompitjes
1 rijpe avocado zonder schil en in een waaier gesneden
oesterblad blaadjes (optioneel)
2 eetlepels sherry azijn
6 eetlepels Arbequina olijfolie of een andere fruitige olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout

Salade met barbarakruid

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin geworden zijn en laat afkoelen.
Was en droog ondertussen de sla en het barbarakruid. Scheur de sla in eetbare stukken als de bladeren te groot zijn.

Salade met barbarakruid
Leg de slabladeren in een schaal samen met het barbarakruid en oesterblad blaadjes.
Maak een vinaigrette door de sherry azijn goed met de Arbequina olijfolie door elkaar te kloppen en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
Leg de avocado waaier voorzichtig op de salade en schenk de vinaigrette over de gehele salade.
Bestrooi op het laatst met de geroosterde pijnboompitjes en afgespoelde kappertjes.
Serveer direct.

Salade met barbarakruid

Iets heel anders nu. Je hebt er ongetwijfeld al over gehoord en al diverse mails over gekregen: vanaf afgelopen 25 mei 2018 zijn de regels, die over het gebruik van jouw (persoons)gegevens gaan, veranderd. Deze regels hebben dus te maken met je privacy.

Voor de goede orde, ik kan je hierbij verzekeren dat ik niks met je gegevens doe. Als je je hebt ingeschreven voor deze blog krijg je via de blog automatisch een bericht als er een nieuwe blogpost online is gezet. Verder doe ik niks met jullie email adres. Dat wilde ik even kwijt.

Fijn weekend allemaal.