Aardbeien in wijnsaus

Aardbeien in wijnsaus of in het Spaans fresas al vino tinto, een heerlijk simpel recept voor geblancheerde aardbeien in een rode wijn saus.

Aardbeien in wijnsaus

Dit recept kwam ik tegen in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Diez die ik meenam tijdens een bezoek aan mijn moeder.
Het leek mij nu een mooi recept om dat met de eerste Hollandse aardbeien te maken. En ja ze zijn er weer hoor, de zomerkoninkjes.
En sauzen met wijn zijn altijd wel fijn toch? Vind ik wel. Al eerder maakte ik kersen in rode wijnsaus (gekruide kersensoep) op deze blog. Ook zo’n heerlijk en makkelijk recept.

Deze wijnsaus voor de aardbeien bevat naast de wijn, suiker, kaneel en balsamico azijn die het weer erg goed doet in combinatie met de aardbeien.
Als je een liefhebber bent van aardbeien zoals ik, zou ik dit makkelijke receptje zeker proberen. Echt de moeite waard. Zelfs als ontbijt met wat Griekse yoghurt.

Aardbeien in wijnsaus

 

500 gram aardbeien
500 ml rode wijn
1 kaneelstokje
50 gram fijne tafelsuiker
2 eetlepels balsamico azijn
wat takjes munt

Aardbeien in wijnsaus

Was en droog de aardbeien en verwijder het kroontje.
Breng een pannetje met de wijn, suiker, kaneelstok en balsamico azijn aan de kook en zet dan het vuur een beetje lager en laat de wijn 10 minuten wat inkoken.

Aardbeien in wijnsaus
Haal van het vuur en laat de saus met een deksel op de pan afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het kaneelstokje als de saus is afgekoeld.
Breng een andere pan met wat water en een takje munt aan de kook.

Aardbeien in wijnsaus
Haal van het vuur en blancheer de aardbeien hier een minuut in. Haal ze uit het vocht en doe ze bij de afgekoelde saus.
In principe kun je de aardbeien in wijnsaus meteen eten maar lekkerder is om ze nog even te laten staan zodat de smaken goed met elkaar mengen.
Serveer in zijn geheel met wat blaadjes munt.

Aardbeien in wijnsaus

Of serveer ze met wat Griekse yoghurt als ontbijt, lunch of dessert.

Aardbeien in wijnsaus