Sangria met rood fruit

Sangria met rood fruit – een makkelijk recept voor het maken van sangria om deze mooie zomer te vieren met aardbeien, bosbessen en frambozen.

We gaan aan de sangria met dit mooie weer. Ik kom rijkelijk laat met het recept dat weet ik. Maar goed, beter laat dan nooit toch?
Een sangria met rood fruit zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien waarvan ik het recept tegenkwam in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Diez. Vruchten die nu nog in het seizoen zijn, al loopt het wel ten einde nu helaas.
Dus op de valreep en voor het mooie weer hierbij het recept.

Ook geef ik de manier om van die leuke fruit ijsklontjes te maken die niet alleen lekker zijn in deze sangria maar ook in andere drankjes die wat fruit kunnen gebruiken. Meteen een leuke presentatie.

Sangria met rood fruit

 

Sangria met rood fruit

 

100 gram aardbeien
50 gram frambozen
50 gram bosbessen
1 citroen
1 fles lichte en fruitige rode wijn
100 ml bosaardbeien likeur
1 eetlepel suiker
munt

Sangria met rood fruit

Was voorzichtig het fruit en laat uitlekken. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij deze doormidden in de lengte. Snij een aantal frambozen en blauwe bessen doormidden en laat de rest heel.
Schenk de wijn in een mooie schenkkan samen met de likeur en doe daar het fruit bij. Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan zodat de wijn de smaak van het fruit opneemt.
Was de citroen en snij in dunne plakken en deze weer in kwarten. Doe dit bij de wijn.
Voeg de eetlepel suiker aan de wijn toe samen met de blaadjes munt. Serveer de sangria met ijsblokjes of met ijsblokjes met fruit.

Sangria met rood fruit

IJsblokjes met fruit

 

50 gram frambozen
50 gram bosbessen
blaadjes munt
2 mallen voor het maken van ijsklontjes

Sangria met rood fruit

Was en droog de blaadjes munt en verdeel deze over een mal om ijsklontjes te maken. Leg hier bovenop het fruit en giet er water over.
Laat de ijsblokjes een uur in de vriezer opstijven.

Sangria met rood fruit