Pizza met gekleurde tomaten
Pizza met gekleurde tomaten – een super makkelijk recept om een pizza te maken met pesto en gekleurde grote vleestomaten.
Ik ben dol op tomaten en zeker nu je van die grote tomaten kunt vinden, zoals coeur de boeuf en gekleurde grote tomaten. Niet goedkoop, maar ontzettend lekker. En het tomatenseizoen loopt ook ten einde dus geniet ervan zolang het nog kan.
Dit recept is zo vreselijk eenvoudig zeker als je gewoon pizzadeeg koopt en een beetje goede pesto al is die wel heel makkelijk zelf te maken ook. Ik koop regelmatig bij de kruiden stal op de biologische boerenmarkt op de Noordermarkt zelfgemaakte pesto als ik even geen zin heb het zelf te maken. En die heb ik als basis voor deze pizza gebruikt hier. Daarop wat geweldig mooie gekleurde tomaten in plakken gesneden, wat peper erover en hup in de oven. Ontzettend lekker, zeker als je net zoals ik een tomaten liefhebber bent. En het staat nog eens leuk ook nog al die kleuren.
Het recept is geschikt voor 1 à 2 personen.
Pizza met gekleurde tomaten
1 rol vers pizzadeeg
4 à 5 grote gekleurde tomaten
potje pesto (150 gr) of zelfgemaakt (zie recept hieronder)
versgemalen zwarte peper
verse blaadjes basilicum
Zet de oven op 220Cº.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en besmeer deze met de pesto, waarbij je de buitenste rand 1 cm rondom vrijlaat.
Was en droog te tomaten en snij alle tomaten in dunne plakken. Leg dit in een mooi patroon over de pesto.
Geef er een flinke draai zwarte peper over en zet de pizza met gekleurde tomaten 15 minuten in de oven tot de pizza gaar en krokant is.
Haal uit de oven en bestrooi de pizza nog met wat blaadjes basilicum.
Pesto
1/2 teen knoflook
grote bos basilicum
1 handjevol geroosterde pijnboompitten
handjevol geraspte Parmezaanse kaas
goede kwaliteit olijfolie extra virgen
zwarte peper en zout
Was en droog de basilicum en pluk de blaadjes. Zet deze apart.
Wrijf in een vijzel de knoflook met een beetje zout tot een fijne pasta. Doe hier de basilicum blaadjes en de pijnboompitten bij en wrijf tot een grove pasta. Voeg het merendeel van de Parmezaanse kaas eraan toe en meng goed met de rest.
Giet langzaam de olijfolie erbij zoals je bij een mayonaise zou doen, tot je een smeuïge massa verkregen hebt. Proef en voeg eventueel meer kaas toe als je dat wil en maak af met wat zwarte peper naar smaak.