Dutch baby pancake

Dutch baby pancake is de naam voor een Amerikaanse pannenkoek die in de oven bereid wordt. Ik plaatste een foto van eentje die ik gemaakt had voor mijn dochter op Instagram. Daar kwamen zoveel reacties op en tevens vragen naar het recept, dat ik besloot het ook op de blog te plaatsen.

Het oorspronkelijke recept komt van de blog van Hazel Cookie Cottage en het was liefde op het eerste gezicht. Mijn dochters favoriet vanaf het eerste moment dat ik het maakte. Ik kan haar daar enorm blij mee maken. En het is ook altijd heel spannend om te zien hoe ver die Dutch baby pancake uit de pan gerezen is als hij uit de oven komt.

Dutch baby pancake

Dutch baby pancake

 

100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
150 ml karnemelk
rasp van 1 citroen
1 eetlepel suiker
snuf zout
1 el roomboter
poedersuiker
1 vijg
50 gram bramen
2 eetlepels granaatappel pitjes
blaadjes van een paar takjes munt

Dutch baby pancake

Was de vijg en snij in mooie partjes. Was en droog de bramen. Zet de bramen apart samen met de vijg, granaatappel pitjes en de muntblaadjes.
Verwarm de oven op 200°C samen met de gietijzeren pan met een diameter van 20cm.
Meng ondertussen bakmeel, ei, melk, suiker en zout met behulp van een mixer tot je een luchtig beslag hebt gekregen. Voeg hieraan de citroenrasp toe en roer alles goed om.
Haal de gietijzeren pan uit de oven en laat de roomboter hierin smelten. Zorg dat de randen ook met de boter bedekt zijn met behulp van een kwast.

Dutch baby pancake
Schenk het beslag in de pan, zet de pan terug in de oven en bak 20-25 minuten in de oven op 200°C.
De pannenkoek is goed als de buitenste randen mooi omhoog gerezen zijn en de Dutch baby pancake goudbruin gekleurd is.
Hij zakt wel wat in als je hem uit de oven haalt.

Verdeel het fruit erover, decoreer met de blaadjes munt en bestrooi met wat poedersuiker.

Dutch baby pancake

Ondertussen heb ik ook een hartige versie ervan gemaakt. Net zo lekker en meer mijn ding aangezien ik niet echt van zoet hou. Mocht je hem willen zien, ik zal vanmiddag een foto plaatsen op mijn Instagram account @picturethatfood.