Pastel de Jamón Serrano (Jamón Serrano cake)

Op één van de Spaanse kookprogramma’s van Canal Cocina kwam dit recept voorbij. Een leuke manier om Jamón Serrano verwerken. Ook heel geschikt om als voorgerecht te serveren of gewoon als tapa.

Pastel de Jamón Serrano

300 gram Jamón Serrano
2 eieren
250 ml melk
wit brood zonder korsten
jonge manchego kaas of anders belegen kaas in plakken
roomboter om in te vetten

Vet een cakevorm met wat roomboter in. Klop de eieren goed los en voeg daar de melk aan toe. Bekleed een cakevorm met de ham waarbij je genoeg ham over de randen laat hangen om daarna alles te kunnen bedekken. Leg op de ham bodem een laag wit brood en giet hier wat van het eimengsel overheen. Leg hierover weer een laag ham en daarover weer een laag met plakken kaas.


Herhaal weer met brood, eimengsel, ham en kaas tot je boven aan de cakevorm komt en eindig voor een mooi resultaat met brood en eimengsel. Sla de resterende hangende ham erover heen.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius en bak de cake 25 tot 30 minuten en hij stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm, stort de cake voorzichtig op een bord en snij hem in plakken.