Cáscaras confitadas (geconfijte sinaasappel- en citroenschilletjes)

Op een Spaanse blog kwam ik dit recept tegen. Net zoals de orangettes die ik al eerder op de blog plaatste, krijg ik van dit soort lekkers een heel zomers gevoel. Ik ben zelf dol op geconfijte vruchten en vond het leuk om dit recept van geconfijte sinaasappel- en citroenschilletjes met jullie te delen. Echter toen ik de bronvermelding erbij wilde zetten, bleek dit recept helemaal niet Spaans te zijn en hadden zij dit ook weer via een andere blog. Ach niet erg toch…….?

Cáscaras confitadas

2 sinaasappels
2 citroenen
1/2 kopje suiker
2 eetlepels water

Gebruik een dunschiller en schil de sinaasappels en citroenen in gelijkmatige stroken. Verwijder het eventueel teveel wit van de schil (deze is bitter) met een scherp mes. Snij de schillen in dunne reepjes van ongeveer 2 tot 5 mm.

Breng al roerend de suiker met het water aan de kook en zorg dat de suiker oplost door voortdurend te roeren. Zodra het kookt gooi je de schilletjes erin en laat je alles 3 minuten koken. Haal van het vuur en laat ietsje afkoelen. Stort op een vel vetvrij papier en haal de schilletjes uit elkaar.

Strooi er de suiker overheen en pak de punten van het papier bij elkaar zodat er een zak ontstaat en schud deze goed heen en weer zodat de schilletjes bedekt raken met de suiker.
Bewaar de schilletjes in een weckpot, serveer met ijs of met chocola, of gewoon zonder iets…. lekker zo!

Bron: El Gran Chef en die had het weer van de blog Dreamy Dish