Tuinboonkoekjes met yoghurtdragonsaus

Opnieuw een samenwerkingsproject met Mariëlla Erkens! Wat is koken toch ontzettend leuk……. ook al wijk ik even af van de Spaanse keuken. Alhoewel niet helemaal, want de combinatie van tuinbonen en artisjokken is niet vreemd daar. Dus toch nog een Spaans tintje?

Tuinboonkoekjes met dragonyoghurtsaus en paarse wortelsalade


2 personen 2 à 3 koekjes p.p.

Voor de tuinboonkoekjes:

300 gram tuinbonen, dubbel gedopt
1/2 sjalotje, gesnipperd
1/2 teentje knoflook, gesnipperd
1 artisjokhart, fijngesneden
2 eetlepels waterkers, fijngesneden
bloem
1 ei, geklutst
paneermeel
1 eetlepel dragon, fijn gehakt
1 eetlepel roomboter

Smoor in de roomboter ongeveer 5 minuten het sjalotje met de knoflook. Voeg hieraan de tuinbonen toe en laat op zacht vuur nog 5 minuten mee smoren. Haal van het vuur en pureer alles grof met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg hier de waterkers, de dragon en de artisjok aan toe.
Vorm van de purée kleine koekjes met een doorsnede van ca. 4 cm bij 1,5 cm. Haal de koekjes door de bloem, daarna door het geklutste ei en dan door het paneermeel.
Bak de koekjes in wat arachide olie in 1 à 2 minuten aan elke kant knapperig bruin.

Voor de dragonyoghurtsaus:

150 gram Griekse yoghurt
1/2 eetlepel bieslook, fijngesneden
1 1/2 eetlepel dragon, fijngesneden
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
peper en zout

Roer alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met wat peper en zout.

Voor de paarse wortelsalade:

1 paarse wortel
sap van 1/2 citroen
citroenzout

Rasp de wortel heel fijn. Voeg hieraan citroen en wat citroenzout naar smaak toe. Laat even intrekken.

Opmaak:
Maak de borden op met op elk bord 3 tuinboonkoekjes,  wat dragonyoghurt saus en de wortelsalade ernaast. Decoreer eventueel nog met wat waterkers en tuinboonbloemen.
optioneel: leg de wortelsalade in een mooi sla-blad, bijv little gem.