Huevas de maruca con mango y pistachos

Huevas de maruca is kuit van Leng die volgens traditionele wijze gezouten wordt en in de zon gedroogd. In Spanje een ware delicatesse naast de bekendere mojama (gezouten en gedroogde tonijn) of huevas de atun (gezouten en gedroogde tonijnkuit).
Ik had huevas de maruca meegenomen uit Spanje laatst en wilde er iets bijzonders mee doen. Normaal wordt dit dun gesneden als aperitief geserveerd met alleen wat olijfolie of samen met wat geroosterde amandelen. Ik kwam dit recept met mango en pistachenootjes tegen op de site van Gastronomia & Cia en werd er zo nieuwsgierig naar, dat ik het heb uitgeprobeerd en inderdaad dit is een verrassende lekkere combinatie. Helaas zijn de huevas de maruca naar mijn weten niet verkrijgbaar in Nederland.

Huevas maruca con mango y pistachos (voor 4 hapjes)

1/2 mango
8 flinterdunne plakjes huevas de maruca
4 grote bladen basilicum
2 theelepels gehakte pistachenoten
fruitige olijfolie extra virgen

Schil de helft van de mango en snij in plakken van minder dan een centimeter dik. Snij de zijkanten bij zodat ze dezelfde grootte hebben als de 2 plakjes heuvas de maruca die je op de mango legt.
Was en droog de bladen van de basilicum en leg op een amuselepel of een bordje. Daarboven komt de mango met daarop de plakjes huevas de maruca. Bestrooi met pistachenootjes en besprenkel met wat fruitige olijfolie.

Mojama is te verkrijgen bij www.spaansewinkel.nl

Bron: Gastronomia & Cia