Timbal de aguacate y atún (timbaaltje van avocado met tonijn)

Als voorgerechtje of als tapa. Gebruik tomaten op sap voor dit recept, aangezien deze veel meer smaak hebben dat de tomaten die nu te krijgen zijn.

Timbal de aguacate y atún (voor 4 personen)

4 tomaten (evt. uit blik)
4 rijpe avocado’s
sap van 2 citroenen
blik tonijnmoot op water (200gr)
3 eetlepels olijfolie extra virgen
50 gram rucola blaadjes
peterselie
zout en peper

Snij de avocados doormidden, haal de pit eruit en haal met behulp van een lepel de pulp uit de schil en doe deze in een kom. Doe er citroensap bij om verkleuren te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout en prak alles fijn met een vork of met behulp van een staafmixer. Dek af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast.
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van hun pitjes en snij in kleine stukjes en meng met wat fijngesneden peterselie en wat zout.
Laat de tonijn uitlekken en haal een beetje uit elkaar. Vet een paar garneerringen van binnen in met wat olijfolie en leg deze op een bord. Vul de ring met een deel van het avocadomengsel, druk aan met behulp van de bolle kant van een lepeltje en vul daarna met een laag tomaat. Druk weer aan, bestrooi met wat peper en zout en verwijder voorzichtig de garneerring. Leg hier bovenop voorzichtig wat stukjes tonijn.
Was de rucola blaadjes, droog ze en garneer bovenop de tonijn. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.