Bocaditos de coco (kokos hapjes)
Ik ben niet echt een zoetekauw, meer een liefhebber van hartig dingen. Doordat ik zelf amper suiker gebruik is voor mij al snel iets veel te zoet. Als uitzondering dan echte pure chocolade, daar kun je mij voor wakker maken.
In Spanje daarentegen, zijn ze dol op zoetigheid. Koop je daar bij de bakker een croissant dan is hij in tegenstelling tot de Franse en Nederlandse mierzoet. En het ontbijt bestaat meestal uit bollos, zoete broodjes. Niks voor mij dus. Maar af en toe hier in huis iets zoets bakken ondanks dat ik er weinig van eet, vind ik helemaal niet erg. Want ik doe daar hier in huis en een aantal vrienden een enorm groot plezier mee.
Dit recept is voor de liefhebbers van zoet en van kokos.
Bocados de coco (voor een stuk of 40)
250 gram kokosrasp
250 gram suiker
rasp van halve citroen
3 eieren
Klop suiker en eieren samen tot schuimig. Voeg hier de citroenrasp en kokos toe. Meng alles goed door en vul een spuitzak met het mengsel.
Verwarm de oven op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of met papieren cakevormpjes. Spuit kleine bergjes van het suiker/kokosmengsel en zet 5 minuten in oven.
Laat goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.