Kervelwortel salade met bloedsinaasappel

Bij Lindenhoff kwam ik vorige week kervelwortel tegen. Ik kende het niet en aangezien ik altijd in ben voor iets nieuws en ik gek op kervel ben, heb ik het ook meteen gekocht.

Op twitter vroeg ik of iemand tips had wat ik er allemaal mee kon en er werd mij door Lizet Kruyff (@spinazieacademi) het volgende geadviseerd: chips, puree, meestoven in een stoofschotel of rauw in de salade. Dat gezegd heb ik meteen een wortel schoongemaakt en die in mijn mond gestopt. Wow…… Heerlijk. Het heeft een frisse, zoetige en zachte smaak. Dat wilde ik wel als eerste, rauw in een salade verwerken. Onderstaand het resultaat.

Kervelwortel salade met bloedsinaasappel (voor 2 personen)

2 of 3 kervelwortels
1 bloedsinaasappel
1/2 tot 1 theelepel dijonmosterd
wat blaadjes radicchio
wat daikon cress
wat mosterd cress
een goede kwaliteit olijfolie extra virgen
zout en peper

Schil de kervelwortels en snij ze in hele dunne plakken of gebruik daarvoor een mandoline.
Haal de bovenkant en onderkant van een bloedsinaasappel met behulp van een mes eraf en snij daarna langs de schil.

Snij boven een schaal met je mes langs de vliesjes en haal de partjes sinaasappel eruit en vang het vocht op. Als je alle partjes eruit gesneden hebt, knijp dan de sinaasappel nog wat uit en vang het vocht op.

Was en droog de radicchio blaadjes en meng deze in een schaal met de plakjes kervelwortel, partjes sinaasappel en de daikon- en mosterdcress.
Roer de mosterd los in de sinaasappelsap die je hebt opgevangen, schenk hierbij de olijfolie, meng goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Besprenkel hiermee de salade.
Geef er wat lekker brood bij!