Mousse de fresas (aardbeienmousse)
Weer een fijn toetje met aardbeien. En super makkelijk. Aanrader!
Mousse de fresas (voor 4 personen)
400 gram aardbeien
2 kleine bakjes Griekse yoghurt
3 eetlepels poedersuiker
1 eiwit
3 blaadjes gelatine
4 blaadjes munt, fijn gesneden
Week de gelatine in koud water.
Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes en pureer ze samen met de yoghurt in een keukenmachine.
Klop het eiwit met een beetje zout tot er pieken ontstaan, voeg hieraan de suiker en klop nog even door.
Verwarm 4 eetlepels water in een steelpannetje, als het water begint te koken haal van de pan van het vuur en voeg hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Roer goed door zodat de gelatine oplost. Laat afkoelen en roer dit samen met de munt door het aardbeimengsel. Schep voorzichtig het eiwit er door, schenk in glazen en zet minstens 6 uur weg in de koelkast.
Garneer voordat je de mousse opdient met wat aardbeien of ander fruit en eventueel nog met extra munt.
Gezien in Cocina Facil