Azúcar de fresas (aardbeiensuiker)
Laatst kwam ik bij een natuurwinkel bij mij in de buurt gedroogde aardbeien tegen. Ik kende wel de gedroogde frambozen van Raspberry Maxx maar aardbeien waren nieuw voor mij. De gedroogde frambozen heb ik onder andere verwerkt in panellets in combinatie met chocolade of door de yoghurt met wat muesli. Dat kan natuurlijk ook met gedroogde aardbeien. Maar ik heb er ook een suiker mee gemaakt. De aardbeien heb ik fijngemalen met behulp van een koffiemolentje en deze bij wat suiker gedaan.
Doet het geweldig goed over witte zoete gerechten.
Azúcar de fresas:
20-25 gram gedroogde aardbeien
100 gram suiker
Maal de gedroogde aardbeien fijn met behulp van een koffiemolen. Mochten ze nog wat vochtig zijn, droog ze dan, verspreid over een stuk bakpapier op de laagste temperatuur van de oven tot ze droger aanvoelen.
Meng de gemalen aardbeien met de suiker in een glazen potje en sluit af.
Ook met gedroogde frambozen kun je dit doen. Gebruik dezelfde hoeveelheden als bij de aardbeien.