Ensalada con flores y pomegranate (sla met bloemen en granaatappel)

Ik ben een salademens. Denk ook doordat ik als kind altijd een opgemaakte salade als voorgerecht of bijgerecht at tijdens het eten. Voor mij is buiten het feit dat een salade lekker moet zijn het ook belangrijk hoe hij eruit ziet. Want zeg nou zelf, salades die er mooi uitzien, nodigen ook eerder uit tot opeten. Zeker als je met eetbare bloemen werkt. In deze salade heb ik eetbare viooltjes gebruikt. Er zijn heel veel eetbare bloemen zoals goudsbloemen, oost-indische kers, viooltjes, rozen en nog veel meer die je kunt verwerken in je eten. Welke? Klik hier voor een hele lijst van eetbare bloemen. De site is helaas wel in het Engels.

Ensalada con flores y pomegranate (voor 4 personen)

150 gram diverse slasoorten (bijv. rucola, eikenbladsla, radicchio, veldsla, basilicum)
1/2 granaatappel
bolletje mozzarella
10 cherry tomaatjes in vieren gesneden
eetbare bloemen

mosterd dressing:
1 theelepel dijonmosterd
1 eetlepel moscatelazijn
3 eetlepels goede olijfolie extra virgen
1 theelepel honing (optioneel)
peper en zout naar smaak

 

Meng de mosterd met de moscatelazijn en blijf roeren tot je een glad mengsel hebt. Voeg hieraan eventueel wat honing toe en roer weer goed door.
Schenk nu terwijl je blijft kloppen de olijfolie erbij tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met wat peper en zout.

Was en droog de sla en snij deze klein. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snij het bolletje mozzarella in kleine stukjes. Was de tomaten en snij deze in vieren.
Leg alles in een mooie schaal en decoreer met de eetbare bloemen.
Besprenkel op het laatst met de dressing of geef de dressing apart.