Tortilla de patatas con cebolla

image_printprintfriendly version

Tortilla de patata con cebolla (tortilla met aardappel en ui)

450 gr aardappelschijfjes
1 grote gesnipperde ui
7 eieren
olijfolie
zout/peper

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Bestrooi met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de ui toe in de pan en bak al omscheppend tot de ui kleur krijgt. Doe de ui in het vergiet bij de aardappelen.
Breek de 7 eieren in een kom, voeg zout en peper toe en kluts de eieren met een vork. Giet de aardappelen en ui bij dit mengsel en roer zodat alles bedekt wordt met het ei. Doe wat olijfolie in de koekenpan en giet alles in de pan zodra de olie heet is. Laat alles op een zacht vuur garen met een deksel op de koekenpan. Zodra de bovenkant iets gestold is de pan omdraaien zodat de tortilla in de deksel terechtkomt en laat de tortilla met de ongebakken kant in de pan glijden zodat deze bruin kan worden. Serveer koud of warm.

Wat ook erg lekker is: gerookte paprika (pimentón) toevoegen bij het bakken van de aardappelschijfjes en de ui. Geeft een pittige smaak.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »