Polos de limón y fresa (aardbei en citroenijsjes)

Het thema van het foodblog event van maart, door Caroline Brouwer van Carolines blog gehost, is aardbeien. Lekker! Daar kunnen we wel raad mee. Dit recept kwam ik tegen in een Spaans kooktijdschrift en het zag er zo leuk en zomers uit dat ik dat ook wel eens wilde maken. Het is een superlekker ijsje geworden die in een mum van tijd op was! De combinatie munt, citroen en aardbeien vonden mijn dochter en ik verrassend lekker. Dit ga ik deze zomer (als die ooit eens komt) zeer zeker weer maken en dan ook met ander fruit.

Polos de limón y fresa

3 dl melk
2 dl slagroom
6 eieren
150 gram suiker
2 citroenen (ongeveer 280 gr)
1 takje munt
300 gram aardbeien
1 snufje zout

Was de citroenen en kook ze in hun geheel in voldoende water 45 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
Meng 6 eierdooiers met de suiker en het snufje zout en klop dit tot een licht en luchtige geheel.
Verwarm de melk samen met de slagroom en de blaadjes munt (gewassen en fijngesneden) tot het kookpunt.
Zeef de melk en voeg deze druppelsgewijs aan het eierdooier mengsel terwijl je continue blijft roeren. Laat dit op een laag vuur aan de kook komen en kook zachtjes 3 à 4 minuten tot het indikt.


Haal van het vuur, giet in een kom, sluit af met huishoudfolie en zet in een bak met ijsklontjes en koud water en laat zo de crème afkoelen.
Was de aardbeien en snij ze in dunne plakjes. Plak de aardbeiplakjes tegen de wanden van een ijslollie-mal en laat in de vriezer 30 minuten opvriezen.
Halveer de citroenen, knijp het vocht uit boven een zeef, terwijl je het sap opvangt. Roer de pulp door de zeef. Giet het opgevangen citroensap bij de crème en meng alles goed door.
Snij het restant van de aardbeien klein en meng dit door het crème. Vul hiermee de ijslollie-mallen. Steek een ijslollie stokje erin en laat zeker 6 uur opstijven in de vriezer.

Gezien in: Cocina Fácil