Caramelitos crujientes de foie de pato (krokante eendenlever snoepjes)
Dit receptje kwam ik tegen in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Mia en aangezien ik nooit iets met filodeeg had gemaakt, leek het mij een prima receptje om mee te beginnen. Ik had nog wat applebutter in de koelkast, wat mij wel een mooie combinatie leek met de eendenlever. Dat was erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar, maar zonder applebutter is het trouwens ook erg lekker. Al met al een hele chique tapa vond ik. En zeg nou zelf, het ziet er nog heel leuk uit, al die snoepjes.
Caramelitos crujientes de foie de pato (voor 9 stuks)
50 gram eendenleverpaté
stuk filodeeg
ganzenvet of olijfolie
peper en zout
wat applebutter (optioneel)
wat poedersuiker of kaneel (optioneel)
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij het filodeeg in rechthoeken van ongeveer 8 x 12 cm. Kwast ze met een dunne laag ganzenvet of olijfolie in.
Snij de eendenleverpaté in vierkantjes van ongeveer 1,5 cm en bestrooi met wat peper en zout.
Leg een stukje eendenleverpaté op een filodeeg rechthoekje en daarbovenop een heel klein beetje applebutter als je die mocht gebruiken. Vouw de filodeeg om het stukje eendenlever en draai de uiteinden een beetje om zodat je de vorm van een snoepje krijgt. Je kunt ook de uiteinden vastklemmen met een wasknijper.
Leg de snoepjes op een bakplaat en schuif ze voor 2 a 3 minuten in de oven tot ze lekker bruin zijn.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en wat kaneel voor je ze serveert.
Gezien in Cocina Mia