Tomatitos y queso de cabra con hojaldre (bladerdeegtaartje met tomaatjes en geitenkaas)

Na mijn recept van coca de trigueros bedacht ik dat ik ook een gelijksoortig gerecht kon maken maar dan met cherrytomaten. Ik hou wel van bladerdeeg en ook van geitenkaas, dat leek mij een mooie combinatie met de tomaatjes. Zeker als je soms geen vlees wil eten maar wel iets wilt eten wat vult is dit een fijn gerecht. Ik nam als uitgangspunt de kruidenolie/mengsel en maalde dragon, peterselie en (citroen) basilicum met wat olijfolie tot een fijne saus. Het staat je vrij andere kruiden te mengen als je dat prefereert.

 

Tomatitos y queso de cabra con hojaldre (voor 1 persoon)

2 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg aan elkaar geplakt zodat je een rechthoek hebt
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
stukje geitenkaas of 2 bolletjes geitenkaas op olie
1 geklutst ei
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
beetje olijfolie en een draaitje zwarte peper

Voor het kruidenmengsel:
handjevol peterselie
half handjevol dragonblaadjes
handjevol basilicumblaadjes
goede kwaliteit olijfolie extra virgen
peper en zout

Verwarm oven op 210 graden (hetelucht) of 220 graden (normale oven).
Laat bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze naast elkaar waarbij ze iets overlappen. Druk de naden goed dicht aan beide kanten.
Leg ze op een bakplaat die bekleed is met een stuk bakpapier.
Maal de kruiden fijn met behulp van een staafmixer of keukenmachine, meng met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.


Besmeer het bladerdeeg met dit mengsel maar laat de randen ongeveer 1 cm vrij. Snij of brokkel de geitenkaas fijn en verdeel dit over het kruidenmengsel. Leg hier de gehalveerde cherrytomaten op en bestrooi het geheel met wat verse tijm en rozemarijn. Draai er wat zwarte peper over en besprenkel met een heel klein beetje olijfolie.
Schuif in de hete oven en bak het af in 15 tot 20 minuten tot de randen lekker bruin zijn en de geitenkaas wat gesmolten is.

De tomaten en de kruidenolie maken het dat de bodem niet echt droog wordt maar wel smakelijk.

Mocht je trouwens ooit citroen basilicum tegenkomen, koop het! Het is zo ontzettend lekker! Het heeft, zoals de naam ook vermoed, een verfijnde frisse citroensmaak. Ik vond het geweldig mooi passen met de wat zoetzurige smaak van de tomaatjes en de bolletjes geitenkaasjes (in gekruide olie) die ik koop bij mijn natuurwinkel.