Gazpacho de fresones
Nog een recept met aardbeien, maar dit keer geen toetje en heel fijn en verkoelend met deze zomerse temperaturen.
Ik zag de afgelopen twee jaar dit recept regelmatig voorbij komen in Spaanse kooktijdschriften. Moet zeggen dat ik me er geen voorstelling van kon maken. De combinatie aardbei met knoflook tsja…. apart.
Maar goed, als het zo vaak voorbij komt wordt je toch wel nieuwsgierig. Ik heb het gemaakt en het is best lekker en fris, de knoflook en ui zijn niet heel overheersend, maar voor mij nou niet een gerecht dat ik zeg: wow….
Smaken verschillen gelukkig nu eenmaal, dus laat maar weten wat jij ervan vindt;)
Gazpacho de fresones (voor 4 personen)
500 gram aardbeien
3 grote tomaten
1/2 fijngesneden rode paprika
1/2 fijngesnipperde teentje knoflook
1/2 fijngesneden klein uitje
1 theelepel suiker
snufje zout
zwarte peper
4 eetlepels olijfolie extra virgen
1 eetlepel balsamico azijn
Was de tomaten en schil ze. Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes.
Pureer in een keukenmachine de ui, knoflook, paprika, aardbeien, tomaten samen met de suiker tot een glad geheel.
Zeef de gazpacho zodat de pitjes achterblijven en breng op smaak met peper, zout, azijn en olijfolie. Meng goed en zet weg in de koelkast. Mocht je hem te dik vinden (wat ik wel lekker vind) leng dan aan met wat water.
Serveer de gazpacho ijskoud.
Oh ja, dit recept heb ik maar meteen ook doorgegeven aan Caroline voor het foodblogevent van mei.