Revuelto con pimientos

Een van de recepten die ik heel vaak maakte toen ik in Madrid woonde en daar als visagiste werkte,  is revuelto con pimientos. Ik vond het recept destijds in één van de Spaanse kooktijdschriften en is één van mijn, nog bestaande, souvenirs uit die geweldige tijd. Dit is gewoon een lekker vegetarisch gerecht. Ik was hem eigenlijk alweer vergeten, alhoewel ik hem de afgelopen jaren nog regelmatig tegenkwam in mijn recepten knip- en plakboek. Nu was het een mooie aangelegenheid om hem weer eens te maken en hem op de blog te plaatsen. In Spanje wordt heel veel met groene paprika’s gekookt, maar als je liever de wat zoetere rode paprika’s prefereert, kun je ze altijd daarvoor vervangen.

Revuelto con pimientos (voor 6 personen)

6 grote aardappelen
6 groene paprika’s
1 middelgrote ui
2 grote tomaten, ontveld en ontpit
6 eetlepels olijfolie
1/4 liter groentebouillon
peterselie
zout en peper
gerookte paprikapoeder

Verwarm de olijfolie in een diepe steelpan en bak op middelmatig vuur hierin de fijngesnipperde ui en laat even smoren. Maak ondertussen de paprika’s schoon, halveer en verwijder de pitjes. Snij ze in kleine stukjes en voeg aan de ui toe samen met wat gerookte paprikapoeder. Laat ongeveer 10 minuten smoren. Snij de ontvelde en ontpitte tomaten in stukjes, voeg aan het geheel toe en laat op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten verder smoren. Schil de aardappelen en was ze, snij ze in middelgrote blokjes.
Hevel het ui-, paprika- en tomatenmengsel over naar een aardewerk schaal samen met de aardappelblokjes en de bouillon. Wrijf in een vijzel de knoflook met de peterselie en het zout fijn. Voeg deze pasta toe aan de aardappelen. Laat op een zacht vuur zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout en serveer met wat brood.