Alcachofas a la vinegreta (artisjokken met een mosterd vinaigrette)

Artisjokken met een fijne mosterd vinaigrette.

Alcahofas a la vinegreta (voor 2 personen)

2 mooie grote artisjokken
1 citroen gehalveerd
1 laurierblaadje
groentenbouillon
1 theelepel mosterd
beetje suiker of honing (optioneel)
6 eetlepels olijfolie extra virgen
peper en zout

Haal de buitenste stugge bladeren van de artisjok en snij de bovenkant af.
Leg de artisjokken in een pan samen met de een helft van de citroen en het laurierblaadje.
Voeg hieraan net zoveel bouillon toe zodat ze driekwart onderstaan.
Laat aan de kook komen en kook in ongeveer (afhankelijk van de grootte van de artisjokken) in 35 tot 45 minuten gaar.
De buitenste bladeren moeten makkelijk los te halen zijn. Laat ze uitlekken.

Pers de andere helft van de citroen uit en vang het sap op in een kommetje. Voeg hier een flinke theelepel mosterd aan toe en meng dit goed samen.
Schenk al kloppend de olijfolie toe, eventueel een beetje suiker of honing en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de vinaigrette apart en doop daar de bladeren van de artisjokken in.