Atun con hierbas frescas (tonijn met verse kruiden)

Toen ik de patatas asadas al horno con aceite de hierbas maakte, heb ik deze geserveerd bij een tonijn met kruiden. Een hele fijne manier om tonijn te maken. De kruiden die ik dit keer gebruikt heb waren een blad van Oost-Indische kers, kervel, bieslook, citroenbasilicum, dille en korianderzaad. Oost-Indische kers en kervel kun je achterwege laten als je deze niet kunt vinden en eventueel vervangen voor peterselie.

Atun con hierbas (voor 2 personen)

1 mooi stuk tonijn van 300 gram
blad van Oost-Indische kers
handjevol kervelblaadjes
handjevol bieslook
handjevol basilicumblaadjes
handjevol dilleblaajes
1 eetlepel korianderzaad, geplet in een vijzel
olijfolie extra virgen
zout en peper

Stamp het korianderzaad in een vijzel klein. Snij de kruiden heel fijn en meng door het korianderzaad en breng op smaak met peper en zout.
Wrijf het stuk tonijn in met wat olijfolie.

Haal door de kruiden zodat de tonijn helemaal onder zit. Druk de kruiden goed aan en laat een half uur op kamertemperatuur rusten.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de tonijn 2 minuten aan beide kanten.