Kip chili burgers omwikkeld met sla

Tijdens mijn zomervakantie in Amerika kon ik het natuurlijk niet laten om daar de nodige kooktijdschriften te kopen. Inspiratie is altijd welkom hier. Dit recept komt uit het tijdschrift Bon App├ętit. Het is dan wel niet Spaans, op de Spaanse peper na, maar wel ontzettend makkelijk te maken en erg lekker en daarom wil ik het graag met jullie delen.

Kip chili burgers omwikkeld met sla

500 gram kippengehakt
4 eetlepels vissaus (bij toko verkrijgbaar)
4 eetlepels oestersaus (bij toko verkrijgbaar)
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels suiker
1 spaanse peper, in ringen gesneden
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 knoflookteen, fijngesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
1 krop Hollandse sla
1 eetlepel bloem
blaadjes van 2 takjes tijm
bieslook, fijngesneden

Meng voor de dipsaus de vissaus, limoensap, suiker, de helft van de spaanse peper met 2 eetlepels water en roer goed om. Zet apart.
Voeg aan het gehakt de overige 2 eetlepels vissaus, sjalotjes, oestersaus, bieslook, tijmblaadjes, bloem en de knoflook. Meng alles goed door elkaar.
Vorm met natte handen hamburgertjes met een diameter van ongeveer 5 cm. Leg de hamburgertjes op een bord en laat een half uur in de koelkast rusten zodat de smaken goed mengen.
Verhit een deel van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in gedeeltes bruin. Reken op elke kant ongeveer 4 minuten.


Was de slabladen en leg deze op een bord. Leg op een slablad een burger, bestrooi met wat fijngehakte bieslook. Wikkel het slablad om de burger en doop in de dipsaus.